מקרר בשבת

שאלה:

מקרר שמשמיע צפצוף אחרי כמה דקות שהוא נשאר פתוח (לא יודע אם זה עובד על טמפרטורה או טיימר של זמן) האם מותר לפתוח את דלתו בשבת ולהקפיד שלא ישאר יותר מדי זמן פתוח?
ואם אסור האם יש מקום להיקל באופנים מסוימים או בנקים מסוימים? תודה רבה!

תשובה:

הציפצוף הזה אינו סימן מוכרח לאיסור, זה לא מעיד על הפעלה חשמלית שנעשית בעת הפתיחה, אלא כאשר זה יורד לטמפרטורה מסויימת זה מצפצף. אמנם בדרך כלל מקרר כזה יש בו חיישנים רבים, וגם לולי הציפצוף אסור לפותחו ולסוגרו בשבת! משום שהוא מיד מווסת את הטמפרטורה, מפעיל מאווררים ומנוע וכו', כל מקרר כזה כדאי לפנות למכון הטכנולוגי להלכה או למשמרת השבת להתעניין על הדגם שלו באופן ספציפי האם הוא צריך התקן שבת.

בהצלחה