מעשר כספים מכרטיס נטען לסל מזון של משרד הפנים

שאלה:

שלום האם צריך לתת מעשר מהכרטיס נטען של סלי המזון שחולקו ע"י משרד הפנים?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

יש לתת מעשר כספים מהתווי מזון שחולקו על ידי משרד הפנים.

בהצלחה.

מקורות:

יש להפריש מעשר כספים על כסף שמקבל. ונחלקו הפוסקים האם יש חיוב מעשר כספים על חפצים שקיבל כגון רהיטים או מצרכי מזון. דעת רוב הפוסקים שאין חובה לתת מעשר כספים על חפצים, ורק על כסף צריך לתת מעשר. ויש לדון בתווי מזון שמוגבל ברכישה רק לחנויות של מזון האם נחשב לכסף או לנחשב למצרכי מזון? בעלון המשפט גיליון מספר 29 סעיף 7 הביא בשם ספר חוט שני שתווי מזון שיכול לרכוש בחנות כל מה שירצה יש להם דין כסף, למרות שמוגבל רק לחנות אחת. ולכן בתווי מזון שחולק על ידי משרד הפנים שניתן לרכוש בהרבה רשתות מה שרוצה יש לזה דין של כסף ולכו"ע יש לתת מעשר.