מישהו שמשלם באשראי בשבילי

שאלה:

שלום. היינו אני ואשתי ואמא שלי ביחד באיזה חנות והכרטיס אשראי שלנו לא עבר בקופה משום מה אז שילמנו באמצעות הכרטיס אשראי של אמא שלי ואח"כ העברתי להורים שלי בהעברה בנקאית את סכום התשלום.
האם זה נחשב הלוואה שמישהו אחר שילם עליי באשראי? כי לא עשינו עדים או משהו וכד'..
ובכלל עולה לי השאלה האם כאשר אני מבקש ממישהו אחר לשלם עבורי כעת ואחכ אחזיר לו את מה ששילם בהעברה וכד' זה נקרא הלוואה?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר אחר משלם עבורך ואתה פורע לו בכל צורה שתהיה נחשב להלוואה. לגבי החיוב להלוות בפני שטר או עדים, דנו הפוסקים על מה סמכו להלוות שלא בשטר ועדים, ובוודאי שלכתחילה יש לכתוב שטר או עדים, ואם סומך על הלווה יש להקל בדבר.

אם ניתן לראות בהעברה בנקאית שהעביר לו כסף נחשב כשטר.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במיוחד אם אצרף לזה שבמקרה שלי מבחינת אמי שתחיה היא אמרה לנו שבכלל לא צריך להחזיר לה ומבחינתה לא הייתי מחזיר לה זה היה מתנה. אנחנו התעקשנו לשלם לה אחכ, אז מן הסתם זה מיקל יותר את הדין כאן..