לשבור את הסמארטפון של הילד?

שאלה:

האם מותר לשבור לילד שלי את הסמארטפון (יש לו כבר 3 חודשים) נקנה ללא רשות

תשובה:

שלום וברכה

הנושא אינו אם מותר אלא אם כדאי… בדרך כלל לא זה מה שיגרום לו לעזוב אותו, אלא להיפך, הוא מיד יקנה חדש וזה רק יגרום לו כעס גדול כלפיך ותאבד את כל ההשפעה שלך עליו! לקרב אפשר רק בדרכים מרבות ולא מרחקות! תראה לו כמה אתה אוהב אותו, תגיד לו שאתה מוכן לקנות לו את המכשיר המוגן הכי טוב ויפה שיש, ובלבד שיעזוב את הטומאה הזו. תקנה לו ממתקים ותפנק אותו, שיבין שכל מה שאתה מבקש ממנו זה מתוך אהבה, לא מתוך כעס. מתוך הבנה והכלה, ולא מתוך ריחוק ושנאה חלילה.

כדאי מאוד להתייעץ עם רב מחנך שילווה אותו בהתמודדות עם הילד המאתגר, שתדע לעשות את הפעולות הנכונות ולא לגרום נזק גדול יותר חלילה. תוכל להתקשר גם לאירגון "לב שומע" לקבל מהם הכוונה בנושא.

בשורות טובות ורוב נחת.