כלאיים בלבנדר ושאר צמחים שטבעונים אוכלים מהם

שאלה:

שלום רב
בחצרי יש גינה עם מגוון צמחים, כמובן שבעת השתילה הקפדתי על הפרדה בין מיני המאכל, לאחר זמן גיליתי שישנם כאלו המכינים מיציים טבעיים מלבנדר, עקרתי שתילים רבים מהם כדי לקיים מצוות כלאיים, אולם ככל שחולף הזמן מתחזקת ההבנה כי שוחרי טבע אוכלים כמעט את כל הצמחים (אולי חוץ מדשא..)
כמו סיגלית אוסטרלית וכו' אציין שצמח זה ממש מעטים האוכלים את מיצוי,
שאלתי – האם צריך לחשוש למיעוט המצוי, למיעוט שאינו מצוי או שהולכים אחר דעת רוב בני האדם בצירוף דעת המגדלם.
תודה רבה ותזכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה

ראשית, אם הם אוכלים זאת לרפואה ולא בתור מזון, זו לא סיבה לכלאים, שנית, כאשר רוב בני אדם באותו מקום לא מקיימים גידולים אלו אלא לנוי, מיעוט קטן זה של טבעוניים, בטלה דעתם.

מקורות:

רמב"ם הלכות כלאים פרק ה הלכה יח:

"הרואה בכרם עשב שאין דרך בני אדם לזורעו אף על פי שהוא רוצה בקיומו לבהמה או לרפואה הרי זה לא קדש, עד שיקיים דבר שכמוהו מקיימין רוב העם באותו מקום, כיצד המקיים קוצים בכרם בערב שרוצים בקוצים לגמליהם הרי זה קדש". וראה עוד חזון איש סי' א ס"ק יב, ודרך אמונה על דברי הרמב"ם שם ס"ק קכד.