השבת אבידה בכומתה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
לפני כשבועיים נתקלתי ביום שבת בכומתה צבאית על הרצפה (על הדשא ליד עץ ליד בית) על הכומתה יש צואת ציפור יבשה. כמובן הרמתי אותה והיא כעת בביתי.
עוד לא מצאתי זמן לתלות מודעה.
שתי דקות הליכה מהמקום יש בית ספר שמלמדים שם תקשוב בחיל האוויר וסה אותה כומתה שיש לתלמידים שם.
בנוסף רוב הסיכויים שאם זה באמת היה שייך לחייל אז צריך שאותו החייל יהיה בקורס או תירונות ונמצא בדיוק ביחידה של חיל האוויר – כי אחרת אם זה היה חייל בסדיר היה לו סיכה על הכומתה.
מה עליי לעשות. לתלות מודעה במקום ? למסור אותה לסגל בית ספר ? או שמא זה הפקר בגלל הצואה של הציפור שכבר יבשה או כל סיבה אחרת ?

תשובה:

שלום וברכה,

יש חובה להכריז על הכומתה כיון שהמקום שנשכח הכומתא נחשב לסימן. תחילה יש לתלות מודעה בבית ספר של החיילים, ואם לא תצליח לאתר את המאבד יש להחזיר להנהלת בית הספר.

בהצלחה.

מקורות:

יש להכריז כדין כל דבר שיש בו סימן. אולם אם לא מצליחים את המאבד יש אפשרות להחזיר לבית ספר משתי טעמים: א' כיון שהם יאתרו את המאבד. ב' מסתבר שהכומתה אמורה לחזור לבית ספר ולכן יש להשיב להם.