הצטרפות לנזק לשכן

שאלה:

שלום וברכה.
לפני כחודשיים אירעה סתימה בקו הראשי של הבניין בין הדירה שלי לדירה שמתחתי.
כתוצאה מכך כל מה שהורידו השכנים מעלי בשירותים יצא אצלי בבית.
היות ולא הייתי בבית באותה תקופה, הצטברו מים אצלי ובסוף חלחלו לדירת השכן שמתחתי.
לפי מה שהבנתי הנזק שייך לוועד בית.
אבל לאחמ"כ הרטיבות המשיכה ואף התפשטה, ורק לאחרונה גיליתי שיש אצלי ברז דולף.
השאלה היא מי צריך לתקן את הנזק( בעל הדירה שמתחתי רוצה לפצות את הדיירים שלו על התקופה, ומעוניין שהמזיק ישלם בנוסף לתיקוני הצבע).
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

בעל הברז הדולף שלא ידע מהנזילה אין עליו חיובי נזיקין כלל ואפילו תיקוני טיח וצבע אינו חייב לשלם. החיוב שמוטל עליו לתקן את הנזילה בלבד.

אם בעל הנזילה ידע מהנזילה והתרשל בתיקון הנזילה יש לדון בארוכה האם חייב לשלם על נזקי המים שחלחלו, אבל במקרה הנ"ל שלא ידע אין צד לחייבו. וכ"ש שאינו חייב לתת פיצוי כספי.

בהצלחה.

מקורות:

המשנה (ב"ק פ"ו מ"א) הכונס צאן לדיר ונעל בפניה כראוי ויצאה והזיקה – פטור. הרי לנו שכל ממון מזיק שהיה שמור ויצ והזיק פטור בעל הממון. ברז תקין נחשב לממון שמור ולכן אם יצא והזיק פטור.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה.
    רק אבהיר שוב לוודא שהבנתי.
    אחרי הסתימה חילחלו מים וגרמו לקילופי טיח ורטיבות אצל השכן. אך לולי הברז שלי, אחרי תקופה זה היה מתייבש.
    הברז שלי גם הגדיל את שטח הנזק אצל השכן וגם האריך את זמן הנזק.
    עוד הבהרה- הברז הדולף מדובר בנקודת מים שמחובר אליה ברז שלא היה מהודק לנקודה ומשם דלפו המים דרך. הקיר.
    תודה רבה.

  2. התשובה שהשבתי מיועדת גם לתגובה. ברז שהתחיל לטפטף ולא ידע בעל הברז פטור בעל הברז על כל הנזק שנעשו מהמים שחלחלו.