כסף צרור במעטפה

שאלה:

שלום
רציתי לדעת כמה דברים בבקשה על הלכות השבת אבידה…
אם אני מוצאת מעטפה ברחוב שלא רשום עליה דבר ויש בה סכום כסף לא מבוטל כמו 1000 ומעלה , האם מותר לקחת או צריך להחזיר למרות שלא רשום כלום על המעטפה?
אם מוצאים כמה שטרות כסף מגולגלות ברחוב בגומיה ולא רשום כלום כמובן ,האם צריך להחזיר או שזה שלי?

תודה רבה מראש
מחכה לתשובות

תשובה:

שלום וברכה,

סכום כסף שנמצא במעטפה או צרור, הסכום של הכסף נחשב לסימן, ולכן חייבים להכריז. אם מדובר בכסף קטן ויש סבירות שהמאבד לא מודע לסכום שיש במעטפה לא נחשב סימן ואין חובה להכריז. אבל אם מדובר בסכום עגול וסכום גדול המאבד אמור לדעת את הסכום של הכסף חייבים להכריז.

בהצלחה.