האם ניתן להשתמש בנר של שבת למטרת 'נר נשמה'?

שאלה:

שלום הרב,
ערכתי חיפוש בגוגל אך לא מצאתי תוצאות מתאימות. סליחה שאני מטריד אותך בדבר כה פעוט. האם ניתן להשתמש בנר של שבת או בנר חימום למטרת 'נר נשמה'?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אפשר. כמובן כאשר מדובר ביום השנה לפטירה נהגו להדליק נר שדולק כל ה24 שעות.

אני רוצה לומר לך דבר אישי מאוד מאוד חשוב! יש לי תחושה כל הזמן שאתה הרבה יותר מידי מתעסק בפטירה של סבא וסבתא! זה לא טוב! זה לא בריא לנפש! זה גם לא נכון! גמרנו הם כבר בעולם האמת, שם זה הטוב הנצחי, אנחנו אלו שנמצאים בעולם השקר… עזוב אותם במנוחה. אתה בחור צעיר שצריך לחיות את חייך… תרפה מהענין הזה, תתמקד בעבודת ה' מתוך שמחה וטוב לבב בקלילות ונעימות ותניח לנשמות המתים.

בשורות טובות.