תפיסת חניה בחניון משותף לכל הדיירים בבניין מגורים משותף

שאלה:

הואיל ולעיתים קרובות מגיעים אורחים עם רכבם או שוכרים בתקופת בין הזמנים שמחנים את רכבם בחניון ה משותף לדיירי הבניין הקבועים ואי לכך בעלי הרכב הגרים בבניין לא מוצאים מקום חניה לרכבם, האם מותר לדיירי הבניין בעלי הרכב לתפוס מקום חניה ולסמן אותו ולרשום את מספר הרכב שמיועד אך ורק לחניה של בעל מספר הרכב הרשום במקום המסומן?
בברכה

תשובה:

שלום וברכה,

אם החנייה פרטית ששייכת לדיירי הבניין ובאים זרים לשטח הפרטי, מותר לדיירי הבניין לחסום את החניה בכל צורה אפשרית. אם החנייה לא מוצמדת לבניין אלא חנייה של הרבים, לא יכולים לחסום את החנייה לזרים, אפילו אם במשך השנה החנייה עומדת לשימוש דיירי הבניין.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מתנצל שאני מתערב בדיון שלך מול הרב הדיין שליט"א, אבל נראה לי שהתגובה שלך אינה מנומסת ויש בה חוסר כבוד לרב תלמיד חכם גדול שאני יודעו ומכירו שנים רבות. לא זו הדרך הדרך כאן באתר. זאת מלבד העובדה שהאדם נבחן בהכרת הטוב שהוא מגלה, ואני חושב שאתה הרבה נהנה כאן באתר מהתייחסות הרבנים המשיבים. תודה ויום נעים. ושוב סליחה על ההתערבות בדיון.