שילוח הקן

שאלה:

שבוע טוב.
יש קן ציפור ברשותי, שבוע שעבר לקחתי מקל ולפני כן כוונתי להפקיר את הקן ואז פשוט השלחתי אותו אל עבר היונה וטרם המקל נגע בה, היא כבר הספיקה לברוח, לאחר מכן הגבהתי את אותם חבילות של קש שעליהם היה מונח הקן [פחדתי לגעת בקן ולהרימו שמא הוא יתפרק לי בידיים].

נסתפקתי האם באמת קיימתי המצוה משום כמה ספיקות, שמא היונה אינה עוף טהור,שמא זו לא האם אלא האב, שמא ההפקר שלי אינו מועיל כיון שזה לא הבית שלי אלא של ההורים[ואולי אדרבה היא הנותנת שזה יועיל מאותה סיבה דוקא משום שלא הייתי צריך כלל להפקיר מעיקרא]
שמא צריך שהמקל יגע בה והוא לא נגע, ושמא ההגבהה אינה הגבהה כדי לזכות כיון שנעשתה ע"י הקש ולא בידיים.

בכל מקרה אם זה לא טוב, יש לי עדיין אפשרות לחזור ולקיימה משום שהיונה עדיין כאן.

תשובה:

שלום וברכה

ההפקרה שעשית אין לה משמעות אבל גם לא צריך להפקיר [בזמנינו חצר לא זוכה בקן יונים כיון שזו לא זכות בשבילנו]  כך שזה לא משנה.

ביום יושב הזכר והנקבה בלילה, אינני יודע מתי עשית זאת.

צריך שהיא תעוף מחמתך אבל לא חייבים לגעת.

ברגע שזכית בגוזלים וזכית בהם, שוב כבר אי אפשר לקיים את המצוה.

שבוע טוב ומבורך.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה
    "ברגע שזכית בגוזלים וזכית בהם, שוב כבר אי אפשר לקיים את המצוה."
    אבל אם אני עכשיו מכוון להפקיר הגוזלים לא מועיל?
    עשיתי את זה ביום, אבל נראה לי שהיונה של היום זו אותה של הלילה משום שהיא נראת אותו הדבר, לא מסתבר שבלילה זה עוף אחר, הרי צריך שיהיה קצת הבדל במראה החיצוני בין זכר לנקבה לא? והחזות החיצונית היא אותה חזות, הסתכלתי טוב.