שאלה

שאלה:

שלום,
התווכחתי עם מישהו והוא אמר לי שזיווג זה משמים ואין כזה דבר לפספס את הזיווג ואם ה' רוצה הוא יכניס מחשבה בראש של הבחור והבחורה לרצות אחד את השני ולהתחתן .
ןואני טוענת שלא כי זה מבטל את הבחירה. מי צודק?

תשובה:

בגדול ודאי זה משמים ובורא עולם מזמן וכו', אבל זה הכל כאשר נוהגים לפי שכל נכון ומשתדלים כראוי, ידוע מבעל הקהילות יעקב שכאשר אדם סתם דוחה דברים או מסרב להנשא בלי קשר למה שמציעים וכדומה, הוא עלול להפסיד את זיווגו המיועד לו מקודם בריאתו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כמו שאת מאמינה שיש לך בחירה לפספס את הזיווג שלך יש לך בחירה לבחור זיווג אחר? בל נשכח את הגמ' שזיווג של האדם לפי מעשיו ולכאורה אם יש רק אחד איך זה מסתדר? על כרחך שיש כמה.