טיפת תבשיל בשרי שנפל למחבת חלבית

שאלה:

שלום לרב,
היה לנו סיר עם תבשיל בשרי ולידו היתה מחבת חלבית (שאינה בת יומה) עם תבשיל פרווה, שניהם על האש.

בטעות במהלך ערבוב התבשיל הבשרי טיפה קטנה (שאינה בשר) נפלה על המחבת (יתכן אפילו שיש 60 כנגדה במחבת). כיבינו את האש והוצאנו את התבשיל הפרווה בעזרת כף (אני מניח שהכל היה עדיין חם), ושמנו את התבשיל על צלחת חלבית.

מה דין המחבת, התבשיל הפרווה, הכף והצלחת?

תשובה:

אני מניח שהיה שישים כנגד הטיפה והכל כשר.

מפני השבת שכבר כאן אני מקצר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. המאכל גם לא היה נאסר כיון שהכלים החלביים מן הסתם לא בני יומם. אבל המחבת והכף לכאורה היו טעונים הכשרה, אבל אין לי ספק שאין חשש ככל שזו ממש טיפה קטנה בתבשיל