חשש ייחוד בשיעור לנשים

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב!
האם ראוי לחשוש לייחוד במסירת שיעור לנשים בלילה – השיעור מתקיים בבית פרטי.

תשובה:

שלום וברכה

בשיעור מטבע הדברים לא אמורה להיות בעיה של ייחוד, כיון שיש קהל גדול ומגוון ואנשים נכנסים ויוצאים. אולי תפרט יותר במה בדיוק מדובר ולמה אתה חושב שכן עשויה להיות בעיה כזו.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מדובר בשיעור לנשים בלבד בתוך בית פרטי, אמנם הדלת לא תהיה נעולה אך מטבע הדברים לא אמורים להיכנס גברים או סתם אנשים.
    נמצא שרק מעביר השיעור יהיה במשך זמן השיעור עם אותן הנשים.
    הנקודה היא האם ראוי לסמוך על היתר של בעלה בעיר וכדו', או שיש בזה צד כיעור מסויים.
    תודה רבה

  2. יכול להיות אשה שמאחרת ותבוא מבחוץ זה גם מועיל, יכול להיות בכל זאת שמישהו יצטרף משהו ויבוא, זה מקום ציבורי בזמן הזה. אין כאן נושא של יחוד, לגבי הכיעור, זה תלוי באיזו צורה אתה מגיע וכיצד אתה שומר על הריחוק המתאים גם פיזית אבל בעיקר בדיבור. כמובן אם מדובר בנשים בודדות ויש רק נשים בבית זה לא ראוי, אני מדבר על שיעור רב משתתפות.