הכשלת חבר בכשרות בעבודה

שאלה:

שלום הרב,
במקום העבודה שלי לעיתים כל העובדים יוצאים להפסקת צהריים ביחד ויושבים סביב אותו שולחן לאכול.
כבר מספר פעמים קרה שחלק מהעובדים הזמינו פיצה ואכלו יחד ועובד אחד אוכל בצלחת שלו בהפרדה אוכל בשרי, לאחר שמסיים לאכול מבקש לאכול מהפיצה.
מקום העבודה חילוני.
האם בסיטואציה כזו יש לי מה לעשות? יש לי אחריות מסויימת?
המעשה הנכון זה להימנע מהזמנת אוכל חלבי משותף?

אני חוששת שאני זו שמכשילה אותם כי הרי ברור לי מלכתחילה שהם לא מפרידים בשר חלב ובכל זאת אנחנו מזמינים..

תשובה:

שלום וברכה

יש גבול למה שיהודי חייב לעשות כדי שחברו לא יכשל. כלומר אתם ודאי רשאים להזמין את הפיצה, ולא צריכים לחשוש שאולי מישהו יאכל בשרי ואחר כך אולי הוא יבקש ואולי מישהו יתן לו… מה שכן ברור, שכאשר הוא מבקש, את לא נותנת לו! אפשר גם לומר לו בחיוך, מה? אחרי בשרי אוכלים חלבי?… אבל אם מישהו אחר יתן, זה לא עסק שלך…

שיהיו בשורות טובות ונזכה לראות עין בעין בגאולת ישראל ובשוב ישראל לאבינו שבשמים!

שבת שלום.