מצב שבת במזגן

שאלה:

בס"ד
שלום רב
בהמשך לשאלתי בקשר למצב שבת במזגן,
במזגן שהורי קנו יש מצב שבת. כתוב שהוא מנטל חיישנים בעת פתיחת דלתות וחלונות. אך צריך לדעת להפעיל אותו. המזגן חדש, רק אתמול התקינו. ההורים מפחדים שאני אעביר אותו למצב שבת וגם אני בעצמי לא הבנתי איך עושים זאת למרות הוראות ההפעלה.
השאלה שלי , האם חובה עלי להעביר אותו למצב שבת בכל מקרה ולהתעקש על כך, כי אני גם צריכה לפתוח ולסגור את דלת הכניסה לבית (והדלת חיצונית יוצאת לגינה ושם ממש יש חום /קור ישיר כי זה גינה תחת כיפת השמיים) ? או שזה לא חובה במידה והורי בכל מקרה מפעילים ומכבים את המזגן במהלך השבת בעצמם.
או שכדאי להתעקש על כך כי אם יש מצב שבת במזגן זה אומר שאכן במצב רגיל יש חיישנים שרגישים מאוד לפתיחת דלתות וחלונות.
שבת שלום.

תשובה:

שלום וברכה

כפי שכבר כתבתי לך יש מקילים ואינני אומר שזו חובה גמורה, אבל אם יש מצב שבת, למה לא ללמוד טוב איך עושים זאת? תתקשרי למשמרת השבת בשעות הפעילות שלהם ותבקשי הדרכה כיצד משתמשים, מה יש לפחד זו בסך הכל פונקציה של המכשיר, מובנה ומתאם ומיועד לשימוש.

בהצלחה