האם זה הפרת נדר?

שאלה:

שלום וברכה,
אם נגיד ואמרתי דבר כזה "אם אגיד קללה אצטרך לתת 20 ש"ח לצדקה"
וכשאמרתי קללה נתתי 20 ש"ח לצדקה כי אמרתי את המילה "אם" אבל האם מעתה ואילך בכל פעם שאזכיר קללה אצטרך לתרום 20 ש"ח לצדקה? האם זה הפרת נדר או נדר?
תודה רבה לכם.

תשובה:

בהחלט, כל פעם שתאמרי קללה תצטרכי לתת עשרים שקלים, כל עוד תקיימי הבטחה זו לא הפרת את הנדר, אבל חבל מאוד שנדרת כזה דבר, זה מאוד מכביד ועלולים להכשל ולשכוח לשלם, תפני לרב בית הכנסת ותתיעצי איתו אם ניתן להתיר את הנדר בהתאם לנתונים שלך. הכלל הוא שאין מתירין נדרי צדקה אלא מדוחק, שיקבע האם במצבך ובסיכון לשכוח זה נקרא דוחק שמאפשר התרה.

בשורות טובות. ולהבא אנא, לעולם לא לנדור כלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם יש דיעה מקלה בעניין? כי לא יצא לי להישבע או לנדור אלא אמרתי "אם" האם גם לזה יש דין של נדר ?
    בעייתי בשבילי ללכת לרב בית הכנסת כי הורי לא ממש מרשים לי להיות בקשר עם רבנים

  2. אם זה נדר. וקשר עם רבנים זה תמיד דבר טוב לא רק בקשר לנדר, בזה מותר שלא לשמוע בקול ההורים, אם הם היו יודעים שאדם בא לעולם כדי להכיר את התורה והמצוות, אני בטוח שהיו שמחים שאתה בקשר עם רבנים! הם פשוט לא יודעים..