בניית בית כנסת בבית הקברות

שאלה:

שלום,
באחת הערים בחו"ל בנו בנין במקום של השמדת יהודים על ידי הנצים ימ"ש וקראו לבנין זה בית כנסת, התקינו שם ארון קודש ושמו לתוכו ספר תורה. מדי פעם מגיעים לשם אנשים ועורכים טקסים שונים.
בקשר לכך נתועררה אצלי שאלה האם זה בסדר לעשות דברים כאלה, כלומר לבנות בית כנסת בבית קברות ולהכניס לשם ספר תורה, האם אין בזה משום לעג לרש?
תודה רבה

תשובה:

לא הבנתי ממך אם זה בית קברות או רק מקום המתתם, אולי תתאר יותר במה מדובר, מה הקירבה לקברים האם קיימים שם קברים היום וכו'. מספיק שיהיה שביל מפריד ד' אמות בין הקבר לשם שכבר אין בעיה כזו של לעג לרש…