קלקול במשאבה בגין שוכר שהשליך מגבונים

שאלה:

משאבת ביוב חשמלית חדשה יחסית (6 חודשים)- המשרתת 2 דירות בלבד, התקלקלה עקב שימוש במגבונים, כ"א מהשוכרים טוען כי לא זרק מגבונים לאסלה חרף העובדה כי שני השוכרים מודים בשימוש במגבונים
המשכיר הזהיר את השוכרים כי אסור לזרוק מגבונים כלל עקב הרס המשאבה
האם המשכיר חייב/צריך לתקן את הנזק למרות שהשוכרים מסרבים להודות בנזק

תשובה:

שלום וברכה,

המשכיר חייב לתקן את המשאבה לשוכר שלא השליך מגבונים למשאבה. ואילו לשוכר שהשליך מגבונים לא חייב לתקן את המשאבה והשוכר עצמו יתקן. במקרה הנ"ל המשכיר יהיה חייב בכל אופן לתקן כיון ששכן אחד ודאי לא השליך. והעובדה שאחד מהשניים לא מודה בנזק לא אמור להפסיד לשוכר שלא השליך מגבונים. ואחרי שיתקן את המשאבה יודיע לשוכרים שמי שהשליך חייב לשלם לו עבור תיקון המשאבה.

בהצלחה.