תשלום לבית ספר על פעילויות שלא התקיימו

שאלה:

שלום רב, עקב המצב במדינה התלמידים למדו פחות וגם דרך המרחב הקולי. ביהס מבקש לשלם סל תרבות גבוה. וכמו"כ קיבלנו ספך על מה משלמים וכתוב בפרוש סל תרבות 80 ש"ח ועוד כמה פעילויות במאות שקלים-והתלמידים לא קיבלו את הפעילויות עקב המצב!! האם זה גזל לא לשלם?? כי ההנהלה טוענת שעשו הנחה וכו… אבל בסופו של דבר לא היו פעיליות ולא שום דבר אחר… האם מותר לשלם רק מה שמכונה סל תרבות ותו לא? תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא היו פעילויות כלל אין חובה לשלם. אבל יש צורך לברר מול הבית ספר את העילה לגביית התשלום, והאם יש צדק לגבייה. ואחרי שנשמע את הצד שלהם יהיה ניתן להחליט בדבר. לכן ראשית כל תשלמו את הסל תרבות, ותבררו על שאר התשלום.

בהצלחה.