תעודת כשרות בקנייה ממכירה פרטית

שאלה:

שלום,
אשה אחת ששומרת תורה ומצוות מכינה מיני אוכל למכירה במטבח בדירה פרטית שלה (מדובר בעוגות, ממתקים וכדומה).
השאלה היא האם לגבי כשרות אפשר לסמוך על זה שהיא שומרת תורה ומצוות או שזה דומה יותר לבית קפה (אף על פי שכמובן שלא אוכלים בדירה שלה אלא שמשלמים לה ולוקחים אוכל משם) וצריך שיהיה תעודת כשרות במטבח שלה (נוכחות משגיח וכדומה)?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

בנידון שבשאלה שהאשה מוחזקת כיראת שמים ברור שניתן לסמוך עליה שהיא הגונה, רק צריך לדעת שהיא גם בקיאה בדינים, יודעת לנפות קמח, להשגיח על בשר בחלב, איזו רמת כשרות היא קונה מוצרים וכו', זה הכל צריך לדעת. [אפשר לנסות ולשאול אותה בצורה מסודרת, אם באמת יש לה נהלים קבועים, היא בודאי נאמנת על הדבר ואפשר לסמוך עליה כאמור, אולי אפי' שתתלה מודעה מסודרת באיזה חומרים היא משתמשת, וכן לשאול אותה מידי פעם האם הופרשה חלה כדין וכו'] כמו כן המלצה לא לקנות, כשאר היא עושה כמויות גדולות ויכול להיות מכשול שלא זכה להפריש חלה ועוד, היא לא אשת מקצוע וגם מאוד משוחדת בכל שאלה הלכתית… הכי טוב ללכת על בטוח במקום שאתה יודע שיש גוף מקצועי שאחראי על כל זה. [אפשר אולי להמליץ לקבל תעודת השגחה מהרב המקומי וכדו', שתשאל אותו מה לעשות בכל מצב ובכל שאלה שיש לה ולא תפסוק לעצמה, אולי הוא יבוא לראות את המטבח וימליץ לה למה צריכים לשים לב]