ממעות מעשר לקפה ותה – המשך

שאלה:

שאלתי היום האם מותר לתת מכספי מעשר קפה וסוכר לבית המדרש
וקיבלתי תשובה:
מי שנוהג לעשות בכספי המעשר גם מצוות שונות, מותר בהחלט לתת לצרכי בית המדרש, אבל מי שנוהג להקפיד לתת דוקא לעניים – לא יתן מזה לשאר מצוות.
אבל התכוונתי לשאול: האם גם על זה חל ברכת השם האמורה במי שנותן מעשר – האם תה וקפה לביהכ"נ מביא ברכה לנותן כמו נתינה לעניים ?

תשובה:

בהחלט שכן, הסגולה היא בעצם נתינת המעשר, רק שלגבי חיוב חלוקת המעשר יש דיני קדימה שתלויים קצת ברגילותו של האדם ובאופן בו קיבל עליו להפריש ולכך היתה כוונתי.