טלוויזיה משודרת מחו"ל לישראל בשבת

שאלה:

שלום,
יהודי-דתי עם נכות-פיזית,
-שמונעת ממנו להצליח
להתפלל וללמוד-תורה בקלות,
וגם אין באפשרותו להגיע לבית-כנסת להקשיב.
-האם מותר לו להשאיר מלפני השבת:
טלוויזיה-דולקת על ערוץ-חדשות באנגלית-מארץ-זרה [למרות שהוא כן גר בישראל.],
-שתישאר דולקת למשך כל-השבת,
כדי שכאשר הוא מתעייף מלנסות-כן-לקרוא לימוד/תפילה [למרות שקשה לו.],
-יוכל להביט ולהקשיב לטלוויזיה
[כמובן בלי לגעת בשלט/כפתור]. ?

תודה,

תשובה:

שלום וברכה

כאב לי לקרוא על מצבך, למעשה חכמי הדור האחרון אסרו מכל וכל צפייה בטלויזיה גם מרשת זרה שהכל נעשה על ידי נכרים, הן משום "אוושא מלתא", האיסור המבואר בשו"ע בסי רנב סעיף ג' לגבי השארת ריחיים או כל דבר מרעיש שלא רגילים להשאירו לשבת, הן משום זילותא דשבת. עדיף לקרוא ספר וכדומה.

רפואה שלמה.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. יכול להיות שגם ערוצי טלוויזיה מחו"ל משודרים במסגרת חילול שבת של יהודי (מחברת הכבלים או הלווין לדוגמה) אבל אני לא בטוח. אני לא שומר שבת כהלכתה, אבל לידיעת הציבור גם הערוצים מחו"ל זה לאו דווקא עבודה של גויים בלבד. אבל כאמור לא בטוח ב100%.

  2. לא ידוע אם אתחיל לשמור שבת כהלכתה מהשבת הקרובה. אבל כתבתי את ההודעה הקודמת לידיעת הציבור. אם יש חלקים מסורתיים לדוגמה שחושבים שערוצים מחו"ל זה עבודה של גויים – יכול להיות. אבל לא בטוח. לא יודע אם אפשר ממש לסמוך על זה.

  3. בשביל הרקורד לא יודע אם אתחיל לשמור שבת כהלכתה מהשבת הקרובה. ושיניתם את הנושא. כתבתי ההודעה הקודמת לידיעת הציבור. לידיעתכם יש אנשים שלא אוהבים ששמים להם מילים בפה או אומרים להם מה לעשות. אפילו אם הכוונה שלכם טובה.

  4. כאשר הטלויזיה היא מנותקת מרשתות משדרות והודלקה לפני שבת ומציגה רק זמני כניסת שבת והודעות דומות ללא קולות שידור האם במקרה זה מותר לצפות בה?