וועד בית שהשליך חפצים פרטיים לאשפה

שאלה:

נציג הוועד בית אצלנו בביניין על דעת עצמו פרסם כשבועיים לפני פסח שכל מי שלא יקח את העגלות תינוקות לביתו יזרקו לו את העגלות
אנחנו שלא היינו כ"כ ערניים כהרגלנו בכלל בלוח מודעות לא ראינו את המודעה
וכאשר לאחר זמן באנו לקחת את העגלות התברר שהם נזרקו לפח האשפה ע"י הוועד בית
ושאלתינו האם היה בכחו לעשות מעשה של זריקה לפח בידים (ולא להשאיר מיחוץ לביניין)

תשובה:

שלום וברכה,

אם החפצים שייכים לדיירי הבניין מותר לוועד הבית להשליך את החפצים לאשפה אחרי שהתרו בדיירים ותלו מודעות בצורה שניכרת לכל הדיירים. אבל חפצים ששייכים לדיירים שלא דרים בבניין אסור להשליך לאשפה אלא להניח בצד.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן במקורות בהרחבה וראה את דברי הב"ח והחוות יאיר והאגרות משה שכתבו שאסור להשליך למקום אבוד במקרה שבעלי החפצים לא נמצאים בעיר ולא מודעים להתראה. ומוכח שאם הדיירים נמצאים במקום ומודעים להתראה מותר לפנות להם את החפצים.