שכר ועונש ומה תפקידנו בעולם

שאלה:

האם אנחנו יודעים על כל מדור ומדור הן בגן עדן והן בגיהנום איזה סוג של אנשים נמצאים שם בהתחשב בפעולותיהם בעולם הזה?

תשובה:

שלום וברכה

יש חילוקים שונים שמבוארים בספר ראשית חכמה, תוכל לעיין שם. אני באופן אישי אינני יודע וגם אני לא חושב שתפקידנו העיקרי עלי אדמות לעסוק בכך. אנחנו צריכים לעבוד את ה' בשמחה מתוך דבקות, להיות בניו האהובים ולבטוח בו שכל מה שהוא עושה עבורנו, הן השכר והן העונש, הכל טובה גמורה עבורנו שתכליתה להביאנו בסופו של דבר נקיים לחיי הנצח, ואנחנו מודים לו ושמחים איתו שהוא אבינו רוענו. השיטה של להפחיד כל הזמן ולאיים בעונשי גיהנום שקיימת אצל אנשים מעטים מתוך הרבים שעוסקים במלאכת קירוב רחוקים, היא שיטה לא נכונה בעיני. בורא עולם עוטף אותנו כל הזמן באהבה עצומה, מרומם אותנו ונותן לנו בלי גבול, ויש לשמוח בו כל הזמן.

הצטרף לדיון

תגובה 1