ספק בסיר – בשרי או בחזקת חלבי?

שאלה:

שלום רב, אחרי פסח כשהוצאנו סיר אחד מארון התחלנו להשתמש בו לבישול בשרי אבל עכשיו אנחנו לא בטוחים האם הוא היה חלבי או בשרי לפני פסח? מה דין הסיר?, מה דין של הכלים שהשתמשנו עם אוכל שבישלנו בו (מזלגות, צלחות, כד׳). יש לציין שגם אם הסיר היה חלבי אנו לא מבשלים מוצרים חלביים אלא פסטה/ ביצים וכו׳ אך יכולים להכניס לסיר כלים חלביים (כף/מזלג) בזמן הבישול

תשובה:

כיון שאתם לא מבשלים חלבי ממש, ויש להניח שכלים שהכנסתם אינם בני יומם, ואולי בכלל לא היו בכלי ראשון.. והכל אינו בן יומו ניתן להניח שהוא בשרי והכל בסדר. להבא חובה שהסירים יהיו מסומנים וברורים לכם.

ערב טוב.