האם תפילה של גוי נענית?

שאלה:

שלום לרבנים.
מאוד מעניין אותי , כשהגויים עם זה נוצרים/מוסלמים מתפללים ה' מקבל את התפילה שלהם? או שזה לשווא? כי התורה שלנו היא האמיתית

תשובה:

שלום וברכה

תלוי למי מתפללים… כאשר מתפללים לה' תפילתם נשמעת, אדרבה, ראה ברש"י פ' תולדות על ויתן לך אלוקים וכו', שנראה שלפעמים תפילת גוי נשמעת יותר בנקל משל יהודי, כיון שאין עליו השגחה פרטית המחייבת שקבלת התפילה תלויה במעשיו… אבל כאשר תפילתו נעשית מתוך כפירה בדת האמת, ברור שאינה מתקבלת. גויים היו באים לבית המקדש להתפלל! אבל שוב, זו היתה תפילה של גוי מתוך אמונה בדת ישראל שאמנם לא מחייבת אותם אבל היא האמת. תפילה מתוך דת כפרנית אינה מועילה לכאורה, בודאי הנצרות שהיא עבודה זרה, אבל אולי גם תפילה מוסלמית.