שוכר שהתקין מזגן ורוצה לקחת

שאלה:

אדם שכר דירה והשקיע במזגן כמה אלפי שקלים ואמר לפני זה למשכיר שישתתף איתו באלף ש"ח והוא ישאיר את זה אח"כ בדירה ,אחרי כמה שנים השוכר רוצה לקחת את המזגן איתו בטענה שהוא לא באמת התכוון "לתת מתנות" ואמר את זה רק מהפה ולחוץ ,האם הוא יכול לכפות על בעל הדירה שיתן לו את המזגן בעבור סכום מסויים או לא. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אם השוכר אמר בפיו שישאיר את המזגן בתמורת השתתפות של המשכיר, לא יכול השוכר לקחת את המזגן. המזגן ניתן מתנה למשכיר ולא ניתן לבטל את המתנה. וגם אם בליבו חשב אחרת בשעת המתנה לא יכול לבטל את המתנה, ועל זה אמרו 'דברים שבלב אינם דברים'.

בהצלחה.