טלית קטן בלילה בשעת השינה

שאלה:

שלום רב ,
אני נוהג לישון בלילה עם ציצית(קטן) וכיפה , אתמול הייתי בשיעור ואחד מהתלמידים אומר שאסור לישון עם טלית קטן בגלל טומאת קרי שיכול להגיע חלילה , האם צריך לחשוש לזה ולא לשים את הציצית קטן בלילה ששמא יגיע הקרי חלילה וחס או שאין לי מה לחשוש לזה ( אשמח לפוסקי ספרד )
תודה רבה .

תשובה:

שלום וברכה

על פי האר"י הק' ישנים בלילה עם ציצית, וכך נהגו רבים מבני ספרד, הנושא של קרי אינו רלוונטי לנושא הזה, החשש הזה אינו אסור את לבישת הציצית. ואדרבה בכף החיים בסי' כא ס"ק טו מבואר שגם כאשר הוא נעשה בעל קרי אין מניעה שתהיה הציצית עליו, עיין שם. וראה שם שהמנהג כאר"י בין בגדולים בין בקטנים מגיל תשע.