אחראיות של אומן

שאלה:

האם אומן שבבית המלאכה שלו תלוי פתק האומר שאינו מקבל אחראיות הקלקול שיכול להגרם במהלך התיקון, נפטר מחיובים של שומר שכר? והאם הדין תלוי בנוסח של מודעה או לא?

תשובה:

שלום וברכה,

שומר שמתנה שלא מקבל אחריות פטור אפילו מפשיעה. התנאי של אי אחריות פוטרת אותו מכל וכל, אבל ברור שאם הזיק בידיים חייב לשלם. ולכן אם האומן קלקל תוך כדי האומנות לא נחשב למזיק בידיים ופטור. אבל אם הזיק בידיים חייב.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע סימן שה ס"ד.