שבעה שמסתיימת בשבת בבוקר

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
יש לי שאלה שאני לא כל כך מבינה את התשובה עליה
בשבעה (שלא נדע)
איך סופרים את ימי השבעה?
אם המנוח נפטר ביום ראשון בבוקר מתי משפחתו אמורים לקום מהשבעה?
ואיך סופרים את זה?
והאם בשבת ממשיכים במנהגי אבלות?
תודה רבה על תשובתך ותבורך מפני עליון

תשובה:

שלום וברכה

השבעה מתחיל בקבורה ולא בפטירה. במידה והקבורה היתה ביום ראשון והתחילו לשבת לפני שקיעת החמה, הרי שהיא מסתיימת בשבת בבוקר. בשבת עצמה – בליל שבת כל הדינים הם כמו בכל שבת שתוך ימי השבעה, לא יושבים לארץ, וכן לובשים בגדי שבת, אבל אסורים ברחיצה לכבוד שבת, אסורים בשבת לרחוץ ידים במים חמים, אסורים בתשמיש המיטה וגם לא לומדים תורה. בשבת בבוקר האבלות של השבעה מסתיימת ומתחילה אבלות השלושים שהיא קלה יותר. העלייה לקבר כמובן תעשה ביום ראשון. בקיצור אין משמעות רבה לכך שהשבעה מסתיימת בשבת – ליל שבת דינו ככל שבת שבתוך השבעה, ושבת ביום ככל שבת שלאחר השבעה…

בשורות טובות.