לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

קרן גמ"ח בקהילת בני נח

שאלה:

שלום,
בחו"ל יש קהילת בני נח שרוצים ליצור קרן לנזקקים (גמ"ח) והשאלה היא האם יש בזה דינים מיוחדים שעל פיהם זה צריך להתנהל?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

גויים שמקימים גמ"ח יש להם לנהל את הגמ"ח לפי חוקים שלהם ולפי הנוהל של השטרות שלהם. מלבד זאת אני לא רואה דבר חריג ששונה.

הם גם יכולים לקיים בזה מצוות צדקה כמו שכתב הרמב"ם הלכות מלכים פרק י הלכה י: בן נח שרצה לעשות מצוה משאר מצות התורה כדי לקבל שכר, אין מונעין אותו לעשותה כהלכתה, ואם הביא עולה מקבלין ממנו, נתן צדקה מקבלין ממנו, ויראה לי שנותנין אותה לעניי ישראל, הואיל והוא ניזון מישראל ומצוה עליהם להחיותו, אבל העכו"ם שנתן צדקה מקבלין ממנו ונותנין אותה לעניי עכו"ם. ולגבי שאר מצוות עי' בדברי הרדב"ז על הרמב"ם שם שכתב וז"ל, ב"נ שרצה לעשות מצוה וכו'. ואם רצה לעשות באומרו שנצטוה עליה אין מניחין אותו לעשותה אלא אם עשאה כדי לקבל עליה שכר כמי שאינו מצווה ועושה וכן דקדק רבינו וכתב כדי לקבל שכר. ומ"מ במצות שצריכין קדושה וטהרה כגון תפילין ס"ת ומזוזה אני חוכך להחמיר שלא יניחו אותם לעשותן, עד כאן לשונו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה.
    אני התכוונתי לשאול האם, למשל, יש להם חיוב לאסוף צדקה בשניים ולחלק בשלושה, הגשת דו"ח וכדומה או שהכל לפי מה שהם יחליטו בעצמם?