לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

צדקה מעשר

שאלה:

שלום, אני נותן ב"ה צדקה מעשר כל שבועיים ממה שאני מקבל – סכום כסף מהמדינה בה אני נמצא. בשבועיים האחרונים לא נתתי מעשר כיוון שלא נשאר לי כסף רב בחשבון הבנק עקב הוצאות שונות.
ב"ה – כרגע קיבלתי את הסכום הקבוע, שוב. האם לתת פעמיים מעשר על הסכום כף הקודם וגם על הסכום כסף שכרגע קיבלתי או שמספיק לתת מעשר כספי אחד?

תשובה:

שלום וברכה

כל ההכנסה מחוייבת במעשר, גם אם לא נתת בשעת מעשה אתה יכול לתת עכשיו. כמובן אדם שאין בכדי הכנסותיו כדי מחייתו באופן סביר פטור ממעשר, אבל זה לא המצב אלא שבאופן רגעי חד פעמי היה חסר לך כסף ולא נתת, תתן עכשיו.

שיהיה תמיד רק שפע.