?טורטיה – פת הבאה בכיסנין?

שאלה:

האם דבר הנעשה לצורך מילוי לאחר אפיה כגון טורטיות יש לו דין פת הבאה בכיסנין אחר שימלאו אותן בבשר? אשמח למקור.

תשובה:

שלום וברכה

נכון הדבר כי מה שרגילים לומר שפת הבאה בכיסנין זה רק כאשר נאפו יחד, זה לא מדוייק. כך שמעתי כמה פעמים מהגר"ש גלבר מחבר הס' ארחות שבת, שכאשר זה נחשב מאכל אחד, זה פת הבאה בכיסנין. ולכן וופל למשל יחשב ממולא למרות שהמילוי אינו נאפה עמו, כיון שכך הוא צורת המאכל. אבל לגבי טורטיה אני לגמרי לא בטוח, כאן אין הגדרה מסויימת למאכל, כל פעם ממלאים במשהו אחר, ויש שבכלל לא ממלאים אלא מטבילים בסירופ מייפל וכדומה, לכן אינני חושב שזה יקרא פת הבאה בכיסנין מחמת המילוי, יש סתם שאלה כללית מבחינת אופי הבלילה ואופי הטיגון ועסקנו בשאלה זו פעמים רבות כאן באתר, תוכל למצוא לפי החיפוש ברכה על טורטיה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שאלתי אכן נבעה מהסברא הנאמרת בוופלים, והסתפקתי האם דווקא דבר שתהליך הייצור נעשה בצורה של שני שלבים נחשב כסנין אף אחר אפיה או שמא אף דבר שגמר עשייתו ללא מילוי וממלאים בבית. בכל אופן, יישר כוח גדול.