בשר שנתעלם מהעין – שליח גוי או מחלל שבת

שאלה:

שליחים שמביאים לי בשר ,עופות מוצרי חלב טריים
בלי חותמות
אבל בצורת החיתוך והאריזה מסירים את כל החותמות
כמובן שנקנו בהזמנתי ממקום כשר למהדרין
אבל השליח הוא גוי או מומר לכל התורה או מחלל שבת בפרהסיא
האם יש בזה בעייה הלכתית
מדין בשר שנתעלם מהעין

תשובה:

שלום רב.

בהחלט יש בזה בעיה… אמנם אם הבשר ניתן לזיהוי על ידי טעמו ואופן הכנתו, אין בכך איסור, אבל זה לא רלוונטי כאשר אתה מזמין ממסעדה, זה יותר מתאים כאשר מדובר במוצר שאתה עשית ואתה מעביר אותו על ידי גוי.

סברא נוספת יש לומר בזה להקל, כאשר מדובר בשליח מקצועי העוסק בכך לפרנסתו, שכיון שיש חזקה שאינו פותח חבילות אותן הוא מקבל למשלוח כדי לשמור על אמינותו אין לחשוש שמא החליף את העוף. בדומה לכך הובא בשו”ת נחלת שבעה סי’ עה לענין משלוח בשר שנפתח בבית המכס שלא בנוכחות יהודי, וראה עוד בשו”ת תשובות והנהגות ח”ב סי’ שעב לגבי משלוח ברכבת הדואר.

אולם כל זה בדיעבד גדול, לכתחילה אני חושב שכשרות מהודרת אמורה לדאוג לכך שהשליחים יהיו שומרי תורה ומצוות.