פרשת סוטה בזמנינו

שאלה:

בס"ד
השבוע קראתי פרשת נשא השבת הקרובה מדברת על אישה שבעלה חושד בה שזנתה ולוקח אותה לכהן עם המים ששותה וכו וכו… או מקבלת בן או חלילה גרוע יותר,
עלו לי שאלות בראש
1- מה היו עושים עם האישה לא משתפת פעולה ולא באה לכהן מצד אחד עוד יותר מחשיד מצד שני לא בטוח שזנתה מה היו עושים במצב כזה?
2- כיום שאין לנו כהן במקדש ואישה זנתה ובעלה לא יודע כלום האם עובר איסור?גם עם חושד מה יכול לעשות? נגיד שהאישה מכחישה

תשובה:

שלום רב,

1. לאחר קינוי וסתירה האישה אסורה לבעלה רק לאחר שתעבור את התהליך הזה המוזכר בפרשה, ותהיה נקיה. ולכן אם אינה משתפת פעולה, היא אסורה לבעלה.

2. כאשר יש קינוי וסתירה כאמור האישה אסורה לבעלה ולא ניתן להתיר אותה כל עוד הסיטואתציה הזו קיימת. אולם לא תמיד זה נחשב לקינוי וסתירה, ראה שו"ע אבה"ע קעח.