מקלות קטורת

שאלה:

אני אוהב מאוד להדליק מקלות קטורת ולהריחם. יש לי אוסף לא קטן של מקלות קטורת שייתכן מאד שההודים משתמשים בחלק מהם לפולחנים שלהם או לצרכים הדתיים שלהם. שאלתי כאן בעבר לגבי עניין זה ולא ידעו לענות לי. ארצה לקבל תשובה חד משמעית בבקשה, ואם אינכם יודעים, אנא העבירו שאלה זו למי שיודע – האם מותר להריח מקלות קטורת אע"פ שיתכן שמשתמשים בהם לעבודת האלילים שלהם? ואם כן, האם מותר להתפלל שחרית בזמן הדלקת קטורת, והרחת הקטורת?

תשובה:

כפי שכתבתי לך בעבר השאלה הזו היא טכנית ולא הלכתית, האם היצרן מייצר זאת לשם עבודה זרה או לא. אני אישית מניח שלא, אבל אין לי דרך לברר כזה דבר. יש מקומות בעולם זה מיוצר סתם לריח או סילוק ריח רע, ויש מקומות שזה מיוצר למטרות פולחן וריצוי אלים, זה כבר עבודה זרה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבל בא נגיד שגם אם חלק מהמקלות קטורת הם לשם העבודה הזרה שלהם – עצם העובדה שאני משתמש בהם שלא לשם עבודה זרה אלא רק לשם הנאה מן הריח. האם עדיין אסור בתכלית להריח אותם?!