הכנת אדמת גן לפני מסירת בנין בשמיטה

שאלה:

שלום וברכה
לגבי פיזור אדמת גן בשנת השמיטה, מאחר ומסירת המקום יהיה בשמיטה ולא יוכל להיות קודם. ומאחר והמדרכות גבוהות מאוד ללא האדמה . אני מבין שלצורך גינון בעתיד יהיה אסור, אך מה לגבי צורך בטיחותי?
ואגב, ישתמשו בהמשך (בשמינית) לשתול שם.
ושאלה שניה מה לגבי כל דבר בטיחותי בשנת השמיטה שגובל בצמחיה?

תשובה:

שלום וברכה

בהתייעצות עם בית המדרש אמונת אי"ש של הרב אפרתי למדתי, שההוראה המקובלת בענין זה היא כך:

הכנת קרקע לזריעה היא מכלל העבודות האסורות בשמיטה כתולדה מאיסור חרישה. ההנחייה המקובלת בזה לקבלן שצריך למסור דירות וכדומה, והוא מחוייב לעשות אדמת גן, היא לבטל את יכולת הזריעה לפי שעה. כלומר, מותר לשים אדמת גן כאשר מיד אחר כך הוא שם על האדמה הזו חצץ או דשא סינטטי, ובכך בעצם הוא כרגע מבטל את יכולת הזריעה באדמה זו. לאחר שנת השמיטה ניתן יהיה להסיר את הדשא הזה ולשתול שם כרגיל. יש להביא את הדשא הסינטטי יחד עם האדמה, כדי שיהיה ניכר שהוא לא עושה עבודה אסורה, ולא יבוא לחשש מראית העין.

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. באופן זה יגרם נזק לדייר שירצה אחר שנת השמיטה לעבד את הקרקע ולשתול שם… אני חושב שחצץ במידה וזה יעבור בעירייה, זה פתרון זול. בכל מקרה חשוב מאוד ליצור קשר עם הנציגות הדתית בעירייה הם מכירים את הנושא ומוכנים אליו.