גביית עמלה בפריטת צ'ק מזומן

שאלה:

שלום וברכה!
ראובן התומך בבני תורה מבקש משמעון שתמורת צ'ק שייתן לשמעון . שמעון ייתן לו בחזרה מזומן וינכה סכום מסויים כמתנה ובאמת זה כך! ראובן אכן צריך את המזומן אך יחד עם זה רוצה שגם שמעון ייהנה מזה קצת . האם יש בזה ריבית .( הצ'ק אינו דחוי )
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר להוסיף בתשלום בפריטת צ'ק אם הצ'ק אינו צ'ק דחוי, ואין בדבר משום איסור ריבית.

בהצלחה.

מקורות:

צ'ק זמין לאותו יום מותר לפרוט וניכוי אחוז מסוים, כיון שהשכר ניתן כעמלה על הטורח שיש בפריטת הצ'ק ואולי יחזור הצ'ק ויצטרך לטרוח אחר המעות, ואין איסור ריבית – ראה נתיבות שלום סימן קסו סעיף ג אות כד.