ברכת פרות שהמשכתי לאכול אחרי ברכת המזון

שאלה:

שלום עליכם, אם התחלתי לאכול פירות לפני ברכת המזון מסיבה כלשהו הוחלט כן לברך ברכת המזון ואני יודע שבסיום ברכת המזון אני אוכל עוד לברך או שאני בסב"ל?

תשובה:

שלום וברכה

במצב כזה אין לברך ברכת המזון, כי הרי אתה עושה בזה ברכה שאינה צריכה שתצטרף לברך שוב על הפרי, אלא עונים לזימון וממתינים בשקט עד שהמזמן אומר הזן את הכל, ואז ממשיכים לאכול, וכשתסיים לאכול תברך גם אתה ברכת המזון.

יום נעים.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מחילה מכבוד תורתו, מה הכוונה לכאורה …?אני הולך עם התשובה ומפיץ אותה בשיעורים ולילדים שלי וכו' וכולם יברכו אם יגיעו למקרה כזה . אני צריך תשובה חד משמעית.

  2. כוונתי שלפי רוב ככל הפוסקים זה כך, וכך הכריע המשנה ברורה. הגר"ע יוסף יצא בחידוש גדול, לפי ברכה אחרונה אינה הפסק במידה ויש לך כוונה להמשיך לאכול, הוא דיבר על בורא נפשות, ואינני יודע מה דעתו בענין זה לגבי ברכת המזון, בכל מקרה ודאי דעתו יחידה בזה ומחודשת, לכן אני הייתי מברך ללא חשש, אבל מכאן ה"לכאורה".
    ראה כאן בהרחבה
    https://din.org.il/2014/05/28/%D7%A9%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A8-%D7%A2%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9C-%D7%91%D7%A9%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%94-%D7%94%D7%99%D7%94-%D7%91%D7%93%D7%A2%D7%AA%D7%95-%D7%9C%D7%97%D7%96%D7%95%D7%A8-%D7%95%D7%9C%D7%A9/
    לפני שאתה מלמד את ילדיך תךמד אותם מה שכתבתי, שלא עושים זאת! מסיימים לאכול ואז מברכים ברכת המזון, זה לא לכאורה זה הלכה פשוטה!