לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לקחת תינוק מהבעל בימי נידה

שאלה:

שלום וברכה,
1. האם מותר לקחת תינוק מהבעל כשהתינוק יושב לבד על הבעל בכוחות עצמו?
2. האם מותר להעביר תינוק קטן (0-חצי שנה) ע"י הושבתו על משטח ויד הבעל מחזיקה ואז האשה לוקחת, כלומר התינוק יושב על משטח והבעל רק תומך שלא יייפול?

תשובה:

שלום וברכה

1. כשהתינוק יכול לעבור בעצמו, רבים נהגו להקל בדבר, אולם ראה סיכום ההלכות שבסו"ס שיעורי שבט הלוי שהגר"ש וואזנר הורה להשתדל להחמיר.

2. לכאורה מותר.

מקורות:

1. ראה פתחי תשובה סי’ קצה ס”ק ג, וראה ערוך השלחן שם סעי’ ה שנראה שהחמיר גם בתינוק שיכול לעבור מעצמו.