טיגון בשר בכלי חלבי

שאלה:

אם השתמשתי במחבת חלבית שלא השתמשתי בה מעל חודש וטיגנתי בה שניצלים בטעות. האם מותר לאכול אותם?

תשובה:

שלום וברכה

השניצלנים מותרים באכילה כיון שהמחבית אינה בת יומה, אבל המחבת נאסרה וטעונה הכשרה. וכיון שלא ניתן לערוך לה הגעלה, כי הגעלה מצריכה נקיון יסודי שכמעט מן הנמנע במחבת שתמיד יש בה שאריות שומן שרוף וכדומה, יש לערוך לה ליבון באש, כמה דקות באש חזקה מכל צד בכל פינה, לאחר ניקיון יסודי והמתנה 24 שעות ללא שימוש. להזהר מכוויות.

יום נעים.