חובת ההתייצבות בבית דין

שאלה:

צהריים טובים,

אדם שתובעים אותו לדין תורה מחוייב להגיע ?

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

נתבע שתובעים אותו לבית דין חייב להופיע ולהתדיין בבית דין. אולם יש זכות לנתבע לבחור בית דין חלופי ויש בידו זכות החלטה באיזה בית דין להתדיין, ולכן אם רוצה בית אחר או הרכב אחר בבית דין שהוזמן עליו להודיע לבית דין שמעוניין בבית דין חלופי וללכת ולהתדיין בבית דין החלופי.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בשו"ע סימן ג סעיף א מבואר שכל ג' נקראים בית דין וחייב לדיון בפניהם אם הוזמן לדין. בסימן יא מבואר שאם לא מגיע להזמנה של בית דין מנדים אותו. בסימן יג מבואר אם אינו רוצה בבית זה אלא בבית דין אחד מה יעשו. והפוסקים תיקנו שיש זכות לנתבע להחליט באיזה בית דין לדון – הלך אחר הנתבע.