צדקה

שאלה:

האם אדם נעשה עני בגלל שנתן צדקה

תשובה:

ממצוות לא מפסידים, אבל ודאי נכון הדבר שגם נתינת צדקה צריכה להיות מתוך שיקול הדעת ובדיקת היכולת, כמו שאמרו חכמים המבזבז אל יבזבז יותר מחומש ממונו. כלומר חמישית הנכסים והממון שלך לתת לצדקה זה טוב, מעבר לכך זה סיכון. יש אמנם שאמרו שאם יש עני מרוד לפניו יתן גם אם זה יותר מחומש, אבל את העקרון הבנו.

שבת שום ורוב שפע!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לשון הש"ע ביורה דעה סימן רמז סעיף ב
    לעולם אין אדם מעני מן הצדקה ולא דבר רע ולא היזק מתגלגל על ידה שנאמר והיה מעשה הצדקה שלום