עירוב בבסיס לענין ברכות הנהנין / עירוב עירוני במבצע שומרי החומות

שאלה:

שלום כבוד הרב,

1. הבסיס שלי בצבא מוקף בעירוב שהוא לכתחילה. (שנראה חומה וכדומה)

[דלא כמו העירוב שיש ברוב המקומות כאן בארץ שבקושי סומכים עליו]

האם כל הבסיס נחשב לרשות אחת לעניין ברכות הנהנין ?

2. לעיניין העירוב העירוני, (למי שסומך עליו) אם אירעו טילים או ברקים באותה העיר בשבת, האם חוששים שמא העירוב נקרע או נפסל בגין אותו האירוע ?

תשובה:

שלום וברכה

1. אין משמעות לעירוב לענין ברכות הנהנין, כל שיצאת תחת כיפת השמים והרי הרשויות שם מחולקות, כלומר יש משרדים המיועדים לאנשים מסוימים ומגורים המיועדים לאנשים מסויימים וכו', זו לא רשות אחת וזה נחשב שינוי מקום.

2. לגבי הטילים אין חשש גדול, הרי יודעים היכן הנפילה, אבל בערים המעורבות עוררו באמת עכשיו שהערבים מתנכלים במזיד לחוטי העירוב שפעמים רבות עוברים בתוך שכונותיהם, ובהחלט יש מקום לחשש והדבר מצריך בדיקה מדוקדקת.

שבת שלום ומבורך.