לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

סחיטה בדרך אגב ללא צורך ותועלת

שאלה:

שלום
האם מותר ללכת לישון בשבת עם שיער רטוב מזיעה ו/או על כרית רטובה מזיעה והאם יש איסור סחיטה?
תודה

תשובה:

מותר. שאלתך זו מצויה למשל בימי החורף, אדם נרטבו גרבין בגשם, האם מותר לו ללכת או שזה נסחט ואסור, ולהלכה מותר, משום שאין לו כל שימוש בסחיטה, והמים שיוצאים הולכים לאיבוד, וחלקם השני חוזר ונבלע בבגד, ראה ס' מנחת שבת סי' פ ס"ק קלא, וכן הורה הגרש"ז אויערבך בס' מאור שבת ח"ב מכתב לד אות יד.

שבת שלום ומבורך.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. האם גם במים שייך הטעם שכשהולך לאיבוד לא חשיב סחיטה שאיסורו מטעם מלבן
    וגם האם כאן זה בכלל מתעסק שאינו מתכוין לשום פעולה ובפרט שישן

  2. נכון שכאן זה גם בכלל מתעסק.
    כיון שחלק מהמים חוזר ונבלע ולמעשה אין כאן נקיון ולהיפך, סברו הפוסקים הנ"ל כנראה שאין כאן חשש מלבן.