ערלה בעץ ממשתלה

שאלה:

קניתי עץ לימון ממשתלה שהאשה שם אינה שומרת תורה ומצוות, ולפני שבאתי לשלם היא אמרה לי שהעץ הוא בן שנתיים נפ"מ לערלה. האם היא נאמנת?

תשובה:

אינני חושב שהיא נאמנת בכך, ולא רק בגלל חשש שקר, אלא מספיק שפעם לפני שנה החליפו לא עציץ וזה לא נעשה לפי כללי ההלכה, בשביל שיהיה צורך לספור שוב, וכן על זה הדרך, יש בנושא זה כללים הלכתיים שונים שהיא לא מודעת להם ולא נאמנת לגביהם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כמו כן כקונים עץ ממשתלה, יש להקפיד היטב שהשורש לא חשוף ומכוסה בגוש עפר מסיבי, באופן שיכול העץ להתקיים לפחות 14 יום בתוך גוש העפר, וכדאי גם להרטיב את העפר לפני ההובלה של העץ מהמשתלה לגינה הפרטית כדי שגוש העפר ישאר מוצק ולא יתפורר במידה והניילון יתרופף.
    נפקא מינא למי שירכוש עצים וירצה לשתול אותם לאחר טו באב השנה הנוכחית (וכמובן לפני שנת השמיטה הבאה עלינו לטובה)

  2. נכון מאוד, עיקר הבעיה היא התרופפות הגוש, יכול להיות גדול מאוד, אם הגוש אינו צמוד היטב על השורשים הם לא ניזונים ממנו.