נדר – לבש ציצית צמר ומחליף לציצית כותנה

שאלה:

הבן שלי לבש ציצית צמר כמה חודשים, זה נחשב לנדר? עכשיו קשה לו והוא החליף לציצית רגילה. זה בסדר?

תשובה:

שלום וברכה

אם הוא התכוון לעשות כך בקביעות ולא התנה שיהיה בלי נדר, כדאי שיעשה התרת נדרים, אלא אם כן עשה התרת נדרים בערב ראש השנה, שם אומרים שאני מבטל מכאן ולהבא את כל הנדרים, ואף שאין לסמוך על תנאי זה לגבי נדר ממש, לגבי קבלות טובות שלא התנו שיהיו בלי נדר הורה הגרש"ז אויערבך שניתן לסמוך על כך ואין צורך בהתרה כרגע.

[ספרדים כדאי להם מאוד ללבוש צמר, כיון שלדעת השולחן ערוך ומנהג הספרדים כותנה חייבת בציצית רק מדרבנן וצמר מהתורה].

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. קראתי את התשובה ועוד בתחילתה לפני שהספקתי לראות את ההערה האחרונה, ההערה צעקה לי בתוכי, והנה כשראיתי שכתבתם את ההערה הזו בסוף התשובה, אני חש נינוח ושמח