מה נחשב כמנהג טוב שהופך לנדר?

שאלה:

שלום לרבנים שליט"א, אדם שבעזרת ה' לומד ספר מסוים, ויצא לו ללמוד במשך כמה ימים ברוך ה' כל יום פרק.
האם זה מחייב אותו מחבחינת נדר להספיק כל יום פרק? מה אם כשהתחיל ללמוד רצה להספיק כל יום פרק כי ראה שזה אפשרי מבחינת גודל הפרק אך מכיוון שבהמשך הספר הפרקים מתארכים טיפה וזה נהיה קשה לסיים כל יום פרק?

תשובה:

זה לא נדר. הרי אין כאן החלטה קבועה להספק מסויים, אלא השתדלות, נסיונות להספיק, זה לא נדר.

תצליח מאוד בכל לימודיך!