זימון בחדר אוכל של הישיבה / שוכר דירה רשאי להשכיר לאחר?

שאלה:

האם בישיבה שאוכלים בזמן מסוים אומרים זימון? 2 אדם ששוכר דירה יכול להשכיר בדרך ארעית מאוד את דירתח לפלוני? ומה הדין שיש באותו ישוב סוג של מנהג מסוים לעשות זאת בשבת מסוימת? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בני ישיבה שאוכלים בחדר האוכל: כאשר הם יושבים על שולחן אחד ואכלו יחד כזית, הם רשאים לזמן גם אם לא התחילו וסיימו יחד, לגבי שני שולחנות זה מאוד תלוי בסיטואציה, ובעצם תלוי אם דעתם ורגילותם לאכול יחד או לא. הייתי מחלק בענין זה בישיבות בין יום חול לשבת, בימי החול כל אחד בא ואוכל והולך וקשה לומר שמשני שולחנות יצטרפו בלי כוונה מפורשת לאכול יחד, אבל בשבת שאוכלים יחד שרים יחד וגם הקידוש משותף, הם ודאי מצטרפים.

אפשר להשכיר את הדירה באופן זה, ראה כאן בהרחבה.